A Debreceni Ballon Repülő Klub sikerei

Szeretnék gratulálni a Debreceni Ballon Repülő Klub tagjainak az eredményes működéshez. Ennek a klubnak tagja – a Magyar Repülő Szövetség adatai szerint – a Ballonrepülés Szakágvezetője: Végh Sándor és a CIA delegáltja: Hidas Sándor. Klub tagjai rendeztek már Európa Bajnokságot 2005-ben, ez a klub rendezte a Világbajnokságot 2010-ben és megkapta a jogot, hogy 2015-ben ismét EB-t rendezzen.

A szervezés mellett eredményesen képviselték magukat, hogy támogatásokat kapjanak a központi költségvetésből is.

Debreceni Ballon Repülő Klub Közhasznú egyszerűsített beszámolója 2011

Egy sporttársunk eljuttatta hozzám a Debreceni Ballon Repülő Klub 2011-es és 2012-es Közhasznú egyszerűsített beszámolóját, ami bárki számára hozzáférhető nyilvános dokumentum, mert a klub közhasznúan működik. Ezekből kiderül,hogy a következő támogatásokat kapták a központi költségvetésből:

  • a 2010. évben 14 857 000 Ft,
  • a 2011. évben 20 400 000 Ft,
  • a 2012. évben 9 000 000 Ft.

Debreceni Ballon Repülő Klub Közhasznú egyszerűsített beszámolója 2012

A 2013-as év elején, az akkori MRSZ Alelnök tájékoztatása alapján, ő és a klub vezetője látogatást tett Dr. Simicskó István a sportért és ifjúságért felelős államtitkárnál. Klub vezetője 13 millió forint támogatást kért, de csak 11 millió forintot kapott meg. Ezt majd a következő közhasznú egyszerűsített beszámolóban ez év májusában fogják dokumentálni.

A közhasznú egyszerűsített beszámolók kiegészítő mellékletei szerint az előző évekhez hasonlóan, a klub válogatott kerettagjának gyakorló repüléseit segítette és megrendezte a Nemzeti Bajnokságokat.

Elismerhetjük, hogy a Debreceni Ballon Repülő Klub eredményesen működik. Igaz a válogatott kerettag pilótájuk a 2012-es VB-n nem élt az indulás jogával és a tavalyi EB-n a 81 indulóból a 76. helyet sikerült megszereznie.

Már csak az a kérdés, hogy az a két MRSZ Ballonrepülés szakági vezető, akik ennek a sikeres klubnak a tagjai, mennyit tettek azért, hogy a szakág is hasonló eredményeket érjen el?

 

 

10 thoughts on “A Debreceni Ballon Repülő Klub sikerei

    1. phz Szerző

      Ha tudsz mondani még egy közhasznú szervezetet, aki rendezett hőlégballon nemzeti bajnokságot az elmúlt években, akkor utána nézek és ha kapott a verseny megrendezésére költségvetési támogatást, akkor felteszem.

      Válasz
      1. Tonypilot

        A 2014.02.15-én a Dagályban kialakult állapot szerintem patthelyzet!
        Illetve annál rosszabb!
        Hogyan tovább ,Kedves Ballonos Társaim?
        A szponzor nélküli ,önerős kluboknak úgy tűnik vége van!
        Nemhogy 10 résztvevős Magyar Bajnokság ,de tíz Klub sem fog maradni ezután!

        Válasz
  1. Kardos Miklós

    Szia Zoli !
    Kérdésem, hogy kinek a neve alatt jutott a támogatásokhoz. Ha egyedül önálló KHT-ént, akkor nincs gond, csak gratulálni tudok a leleményességéhez, de ha az MRSZ nevében és segítségével kapta akkor már lenne pár kérdésem.
    A Dagály utcai értekezlet idején már lehetett ismerni ezeket az adatokat?
    Üdv. Miki

    Válasz
    1. phz Szerző

      Szia Miki!
      A bejegyzés csütörtök este került ki és szombaton volt az értekezlet.
      Annyit tudok, amit itt leírtam. 2013-as támogatást megtalálod fentebb az előzőek célját pedig láthatod a kiegészítő mellékletekben.

      Válasz
      1. Kardos Miklós

        Szia Zoli !

        Sajnos ezt a bejegyzést csak a szakági értekezlet után láttam, amikor a facebookon is megjelent és arról kaptam egy e-mailt. De……változatlanul értetlenkedem, vagy nem értem az egészet, hogy hogyan lehet ilyen támogatáshoz jutni ? Az a tény, hogy az M.R.SZ. segítsége nélkül nem ment, talán a bevezető soraidból dereng csak egy kicsit.
        Kit kell megkérdezni?
        Üdv Miki

        Válasz
        1. Hidas Sándor

          Szia Miki!
          Ilyenkor a legcélszerűbb az érdekeltet, azaz Végh Sanyit, megkérdezni. Ha még azután sem világos a dolog, még mindig megkérdezheted az MRSZ akkori alelnökét és főtitkárát vagy akár Dr. Simicskó István államtitkárt. Azt írod, hogy a PHZ bevezető soraiból az dereng, hogy az MRSZ segítsége nélkül nem lehetett volna támogatást elnyerni. Miki, Miki, Te még mindig bedőlsz PHZ sejtetéseinek és csúsztatásainak?! Azt hittem, hogy ennél rutinosabb vagy! 🙂
          Üdv
          Sanyi

          Válasz
        2. phz Szerző

          Ha megnyitod a Debreceni Ballon Repülő Klub 2011-es és 2012-es Közhasznú egyszerűsített beszámolóját, akkor azoknak a végén található kiegészítő mellékletekből a következők derülnek ki:
          2011-ben a versenyszervezés bevétele 10 009 000 Ft és a versenyrendezéshez támogatás 9 300 000 Ft volt.
          2012-ben a versenyszervezés bevétele 9 405 000 Ft és a versenyrendezéshez támogatás 20 408 000 Ft volt.
          Nézd meg hány csapat volt a versenyeken és számold ki mennyi állt rendelkezésre csapatonként a Nemzeti Bajnokságok megrendezésére. Utána kérdezd meg a Debreceni Ballon Repülő Klub tagjait, hogy ki csúsztat.

          Válasz
  2. Kardos Miklós

    Sziasztok! (mindenki)
    Köszönöm az információkat. Félre értés ne essék senkit nem akarok gyanúsítani, csak azt szoktam elhinni amiről 100%–ban meggyőződtem személyesen. Ki csúsztat ki nem ? ez derüljön ki feketén fehéren. Ne a széthúzás legyen a szakágra jellemző, hanem az összetartás, a közös munka a közös célok elérésre. Mivel PHZ barátunk tette fel az információkat ezért első sorban Őt kérdeztem. De máshonnan is jöttek információk. Ezekre várom és mondhatom várjuk a válaszokat mielőtt bárkit is alaptalanul piszkálnánk. Egy biztos „Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél” mondják mifelénk.
    Kifog minden egyértelműen derülni. Mindenkit meg fogok kérdezni írásban, – mert a szó elszáll – és végére fogok járni a dolgoknak. Az alaptalan pletykáknak véget kell vetni.
    Remélem azzal mindenki egyetért, hogy a tagság által választott képviselők makulátlan emberek legyenek és a tiszta becsületes sport teljesítmények jegyében tegyék dolgukat.
    Üdv. Miki

    Válasz
  3. Barta Vince

    Hölgyeim és Uhraim!
    Itt két titán harcáról van szó. Akik nem bírnak magukkal sem egymással. Sérelmeik időszámítás előtti, de ledalább 8 éves.
    Egy páran be áltok kibicnek!
    Meggyőződésem ha ezt az energiát a balloonos közösség javára fordítanátok sokkal előrébb járnánk. Szívleljétek meg! Semély szerint egyik emberrel sincs semilyen személyes nézeteltérésem és nem is volt.
    De!
    A rágalmazás ha fenn áll, jogi következményeket is vonhat maga utá. A félinformációk veszélyesek. A tudatlanság nem mentő körülmény.
    Uhraim, csak óvatosan!

    Én is kíváncsi vagyik az igazságra. Ki miből ment, hová? Adózott pénzek voltak-e? Vagy mindenki pályázaton nyerte? Esetleg a szponzorok honnan vették a pénzt?
    Lenne még kérdésem! De nem akarok senkit bajba keverni!

    Inkább össze kellene tennünk a válainkat és a balloonozással foglalkoznunk!
    Ha nam értetek velem egyet akkor egyedül maradtam!

    Kék eget, sikeres földetérrést!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük