Magyar ballonok

Magyar ballonok

Ezeken az oldalakon megtaláljátok az összes magyar lajstromozású hőlégballont, formaballont, gázballont és hőléghajót (2005-ig!). A legtöbb, 45 db az AX-8-as méretkategóriából működött. AX-7-es 37 db, AX-9-es 25 db, AX-6-os 5 db, AX-1-5 méretkategóriákban 4 db és AX-10-es 2 db üzemelt. 3 db formaballon repült és volt egy gázballon is AA-10-es méretkategóriában, de az csak kikötötten működik.
A könnyebb áttekinthetőség kedvéért 4 oldalon találjátok a ballonokat:

Minden ballon lajstromjele mellett megnézhetitek, hogy ki volt a tulajdonosa, melyik klub üzemeltette, mikor gyártották, mikor volt az utolsó műszaki berepülése vagy esetleg lejárt-e a légialkalmassági bizonyítványa (2005-ig voltak friss adatok) és ki gyártotta. A ballonok adatai mellett a fényképeket is találsz. Ha egy képre kattintasz, akkor megnézheted nagyobb méretben is.

Miért csak 2005-ig vannak adatok? A ballon.hu 2005-ben megjelent első verziójának ezen az oldalán ez a mondat olvasható:

„Az adatokat igyekszem karbantartani, de lehetségesek eltérések. Ha találtok ilyet, kérem jelezzétek.”

Sajnos nem volt karbantartás. A friss adatok számomra már nem elérhetőek és senki nem vette a fáradtságot, hogy tájékoztasson akár a saját adatairól…

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük