Európa-bajnokság sajtótájékoztató

A XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságnak (22nd FAI European Hot Air Balloon Championship) idén, 15 év után ismét Magyarország, azon belül pedig Szeged ad otthont szeptember 12-18. között.

Nagy nap ez a mai a magyar hőlégballonozás történetében, hiszen a mai nap került bejelentésre, hogy 2021-ben Szeged ad otthont a Hőlégballon Európa-bajnokságnak, valamint 210 évvel ezelőtt (1811. június 3-án) pontosan ezen a napon repült először ballon Magyarországon. A nemzetközi versenyre (XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokság 2021) a szervezők több mint 100 ballont várnak a versenyre és a fiesztára. A versenyzők Európa számos pontjáról érkeznek a napfény városába, pontosan 23 országból képviselteti magát pilóta Szegeden.

Európa-bajnokságon először indul örmény hőlégballon pilóta, de a résztvevők között van többszörös világ- és Európa-bajnok, ifjúsági világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, női Európa-bajnok, tizenkilencszeres holland, nyolcszoros osztrák, hétszeres belga, hatszoros magyar, ötszörös angol, lett és négyszeres francia bajnok is. 2021 szeptemberében tehát a szakma legjobbjai lesznek jelen a versenyen.

Számos versenyző küldött személyes bemutatkozó anyagot, amely az alábbi link alatt érhető el: a versenyzők és ballonjaik.

„2016 óta a szeptember hónap minden évben a repülés művészetéről szól itt Szegeden. De bátran kijelenthetem, hogy az idei év, és az Európa-bajnokság egy teljesen új fejezetet nyit a hőlégballonok szerelmesei számára. Már korábban is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág Szegeden, és szerettük volna ezt kihasználni és megajándékozni a lakosságot egy Eb adta élménydús héttel” – mondta el Majó-Petri Zoltán a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Továbbá videóüzenetben jelentkezett be:

John GRUBBSTRÖM a FAI – Fédération Aéronautique Internationale tiszteletbeli elnöke, aki a esemény zsűrijének is elnöke lesz.

valamint Stefan Zeberli, ötszörös és aktuális Európa-bajnok.

A szervezők az idei évben kiemelt támogatói programmal kedveskednek azoknak a hőlégballon-fanatikusoknak, akik a száznál is több ballon látványánál többet szeretnének. Azok, akik csatlakoznak a támogatói klubhoz, az alábbi plusz szolgáltatásokban részesülnek:

  • részletes versenyinformációk
  • pontos indulási adatok
  • ajándék Eb-versenypóló
  • bejutási lehetőség a paddock területére (előre leszervezett időpontban)
  • valamint kizárólag nekik lesz lehetőségük hőlégballon sétarepülésre jegyet váltani (sétarepülést a támogatói jegy nem tartalmaz, kizárólag a vásárlás lehetőségét)

A támogatói jegy a mai naptól érhető el a https://tixa.hu/xxii-fai-holegballon-europa-bajnoksag weboldalon.

További képek ennek az oldalnak az alján.

12-18 of September, 2021 –22nd FAI European Hot Air Balloon Championship – The event where balloons paint the sky

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük