Két világrekordot is megdöntött az amerikai Troy Bradley és az orosz Leonid Tiukhtyaev gázballonnal

A Two Eagles ballon csapat örömmel jelenti, hogy a Two Eagles ballon biztonságosan befejezte a repülést, a Mexikói Baja félsziget partja mellett, La Grande Poza közelében. A pilóták csendes időben, a vízre szálltak a le a parttól kb. 4 mérföldre. A ballon stabil, még mindig fel van töltve és a pilóták jól vannak.

track
Troy Bradley és Leonid TiukhtyaevSzél az alsóbb rétegekben a parttal párhuzamosra fordult, ezért döntöttek a pilóták úgy, hogy biztonságosabb lesz a vízre szállás. Mexikói hatóságok teljes mértékben együttműködnek és a parti őrség útban van a ballonhoz. Várhatóan a gondolát kivontathatják a partra.

A nemzetközi szabályok engedélyezik a vízre szállást, így a két megdöntött világrekord nem kerül veszélybe. Korábban két ballonos föld körüli repülés is vízre szállással ért véget, de a rekordokat bejegyezték.

Az amerikai Troy Bradley és az orosz Leonid Tiukhtyaev két világrekordot is megdöntött. Ők repültek a legmesszebbre és a leghosszabb ideig gázballonnal. A repülés befejezése hat nap, 16 óra és 37 perc után történt (160h 37m, 2015. 01. 31., kb. 07:01 MST vagy 14:01 UTC) a parttól 6646 mérföldre (10.696 km).

Two_Eagles_inflight-012615

 

TwoEagles

A Two Eagles ballon csapat honlapja.

Frissítés: A pilótákat és a ballon tartozékait egy halászhajó vette fel. A pilóták megérkeztek Albequerque-be, ahol a repülés irányító központja volt.

Ballon a halászhajón

Ballon a halászhajón

Megérkezés után a halászhajón

Megérkezés után a parton

Troy Bradley és Leonid Tiukhtyaev a sajtótájékoztatón

Troy Bradley és Leonid Tiukhtyaev a sajtótájékoztatón

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük